Möt er nya vän & bröllopsfotograf

Uppskatta de små sakerna, dröm om de stora, men lev för att älska.

Hello, Emelie här!

Jag är ingen person som tar dagen som den kommer, men jag älskar när dagen kommer med något till mig. Jag är absolut expert på att få ihop livet, trots miljoner saker att göra. Jag har nog min sömn att tacka för det. Eller kanske snarare mitt behov av lite sömn.

Jag är en ganska klassisk norrlänning med allt vad det innebär. ”Lite skit rensar magen”  ”Det som inte dödar, det härdar” ”Villa, vovve, Volvo” Dock dricker jag inte öl. Jag älskar inte att basta. Jag älskar inte vintern. Jag har inte jaktlicens. Men i övrigt. En helt vanligt Norrlänning och människa, från den lilla staden Piteå!

Typ det coolaste och samtidigt det läskigaste jag vet är hajar. Jag både fascineras och blir alldeles kallsvettig av dem. Att bada i Sverige kan till och med bli ett problem. 

Jag har även gått fotbollsgymnasium, med naturvetenskaplig inriktning. Jag var en riktig pluggis och sportfåne som sedan valde att studera vidare till fastighetsmäklare. Det blev en väldigt kort men lärorik karriär, innan jag valde att inrikta mig på foto.  


Snabbfakta

Född: 1991
Bor: Piteå, Arnemark.
Familj: Två barn och en sambo. Eller ska jag kalla honom min blivande?
Djur: Hund och 2 katter.
Bästa barndomsminne: När tempen visade -40 och vi slapp skolan.
Favoritserie: Finns MÅNGA! Älskar sjukhusdrama.

Intressen: Skidor, styrketräning, inredning, fotboll
Dricker helst: Coca-cola vanilj
Favoritartist: Ron Pope & Ed Sheeran 
Något jag aldrig gör: Läser böcker
Älskar: MAT! (och givetvis mina barn …)
Drömmer om: En stuga 


Ä r vi rätt för varandra?

DSC_4977webb


Ni värdesätter upplevelser och vill tillsammans se världen. Allt kan inte köpas för pengar, utan det är vem man delar allt med, och vad man gör det till som är det viktiga. Jag har själv en dröm om att resa till Amerika. På en roadtrip med min sambo. Listan med drömresor är i och för sig lång, men så är även livet om man tar tillvara på det. (Säger jag som ödmjukast, då jag vet hur fort åren passerar förbi, och hur skört livet kan vara ibland).


Tycker ni också fjällen är vacker? Eller varför inte Norge eller Island? Inom några år, då barnen blivit större, vill jag spendera den största vintertiden med min familj i vår alldeles egna stuga. En varm kopp choklad i ena handen och ett par slalomskidor på fötterna i nästa sekund. Dit kan jag bjuda mina nära och kära och njuta av de vackra vinterdagarna vi har här i norr. Skratta åt småsaker men samtidigt ventilera livets djupare frågor. Jag ogillar vintern, och hade mest av allt haft sommar året runt. Men om jag kan ta tillvara på vintern, och göra det jag faktiskt tycker om med den, så kommer jag nog uppskatta den desto mer.

Egenheter:

  • Jag älskar hamburgare. Och då menar jag ÄLSKAR. Dock har jag svårt för pizza, och vill nog mena att jag inte alls tycker om det.
  • Jag skulle nog säga att jag har ganska dålig humor, men jag älskar att skratta.
  • Får jag välja ett klädesplagg jag skulle ha resten av livet, skulle jag utan tvekan välja klänning.
  • OM ni bara visste hur mycket jag hatar att tvätta och vika kläder. Tyvärr tycker sambon detsamma. Så i tvättstugan är det alltid kaos.
  • Jag älskar skidskytte och skidor på TV. Så pass mycket att jag ibland styr mitt jobbschema efter det. 

”Emelie älskar det hon gör. Har blick för det fina och är lyhörd för människors önskemål. En bra lyssnare som gärna hjälper till med egna idér och förslag. Emelie har många järn i elden, och går in för det hon gillar. Kan ta kritik/ Gör om, gör rätt. Ser en möjlighet i nästan allt. En social och snäll människa med oerhört lite tålamod.”
– Mamma Kari

”Emelie är en lugn, social och öppen vän, som har nära till skratt. Har en enorm vinnarskalle. Största svagheten är Emelies förkärlek till snabbmat. Speciellt hamburgare.”
– Kompis Vera

”Den största egenskapen är att Emelie är otroligt driftig, påhittig och det ”sitter aldrig fast”. Lyssnar på sina medmänniskor och är tillmötesgående. Hon är dessutom sjukligt positiv så att man bara vill himla med ögonen.”
– Kompis Bella

Min högra hand ....

Här har ni Jennie. Tjejen med extra allt och min assistent. Hon kommer att finnas där för er och mig. Ni kan se er lyckligt lottade, om ni får med denna glada och omtänksamma tjej under er dag. Hon kommer sprida massor med glädje och kärlek. Men i första hand finns hon där för min skull, för att hjälpa och underlätta när dagen kan bli lång. Allt från att bära all utrustning, till att hålla filmkameran när stunderna skall förevigas i både film och bild. FY BUBBLAN!!! Jag kunde inte ha mer tur som hittat denna fantastiska tjej! 

När jag blir gammal ...

”När jag blir gammal och skall berätta för mina barnbarn om min barndom, kommer dom inte precis att tappa hakan.

Jag var inte speciellt cool och har inga super-rackartyg att berätta om. Jag var personen som körde otrimmad moppe. Satt längst fram i klassrummet. Aldrig fick underkänt på proven. Satsade stenhårt på fotbollen. Berättade allt för mamma och pappa. Drack Coca-cola vanilj på lördagarna. Jag var även elevrådsrepresentant och valde teater på ”fria-timmen”. 

MEN, jag skulle heller aldrig vela ändra på något. Och det är den delen av historian, jag hoppas att barnbarnen tar med sig. Givetvis får du vara ung och obetänksam, men det finns få saker man inte kan rätta till efter årens gång!”

Äntligen!!!!

Jag och min sambo träffades när jag var 15 år gammal. Han var då 16 år. Jag är född 1991, så då kan ni själva räkna ut hur många år vi haft ihop. Även om det känns som om vi känner varandra utan och innan, lär vi oss saker om varandra för varje år som går. Och det tycker jag är spännande! Detta med att gifta sig har varit en stor dröm för mig sedan jag var liten. Och ju fler bröllop jag går på, desto mer arbetsskadad blir jag. Och självklart har min egna längtan blivit större och större. I cirka 5 år har jag väntat aktivt på att han ska fria (Observera att jag fått strikta order från honom att JAG inte får fria). Varje gång vi bott på hotell ihop, rest, eller någon större händelse inträffat, har jag väntat på DEN DÄR ringen. Och ingen blev lyckligare än jag, då det lilla paketet dök upp på julaftonskvällen efter 12.5 år tillsammans. Så nu kan jag ÄNTLIGEN kalla honom min fästman ❤️

Boka mig eller skicka en förfrågan!